Aktiv Eiendoms kundeundersøkelser viser at kundene ofte kan være frustrerte når de er på boligjakt.

– Et godt tips når du skal kjøpe bolig, er å bruke banken for det den er verdt. En god relasjon til banken og tillit til en eiendomsmegler med god lokalkunnskap, kan være helt avgjørende for hvordan prosessen blir, sier Karianne Amlie. Mange går nemlig på visninger uten at de engang har vært i kontakt med banken sin. Gå til banken aller først. Dette er ikke bare et sted der du kan få mellomfinansiering eller lånebevis. Der hjelper de deg også mer enn gjerne med å sette opp et totalbudsjett for din nye økonomiske hverdag, understreker Amlie.

Viktig samarbeid mellom meglerkontor og banken

Den erfarne megleren mener banken på mange måter er din viktigste støttespiller i prosessen med kjøp og salg av bolig.

– Bruk banken til å legge en plan, oppfordrer Amlie. Hun opplever ofte at selgere bekymrer seg for om de får nok for boligen sin.

Kjøpere på sin side er redde for å kjøpe katta i sekken, og trenger bekreftelser på at valgene de gjør er rette. Derfor er det viktig med et samarbeid mellom eiendomsmeglerne i Aktiv og rådgiveren i banken. Det gjør prosessen trygg og enkel for kundene.

–Vi som meglere støtter rundt kjøp og salg, og sørger for at dette foregår på en trygg og god måte. Men det er banken som kjenner hele historien til kunden, og som kan ta den viktige samtalen rundt langsiktighet og økonomi, sier Karianne Amlie.

Viktige kaffekopper

Karianne Amlie er ikke tvil om at en kopp kaffe og en prat med de som kan markedet og har oversikt over alle mulighetene, kan utgjøre en stor forskjell for hvor slitsom prosessen blir. Gode råd trenger ikke være dyre.

En god megler kan hjelpe deg med å sortere i prioriteringene dine.

–Mest sannsynlig vil ingen bolig oppfylle alle ønskene dine, og da må du velge, sier hun. Samtidig kan en kaffekopp med rådgiveren i banken hjelpe deg med å ta de riktige økonomiske beslutningene. 

–Du ønsker å finne drømmeboligen, samtidig som du ikke vil bo deg i hjel. Du vil jo også ha rom for å leve, understreker Amlie.