Magne Moi
Landbruksrådgiver
Slutter 7. august – etter 35 år i banken
Alder: 66
Bosted: Tu. Flyttet i leilighet for to år siden, etter 36 år på Lye.
Før livet i banken: 8 år som regnskapsfører for bønder i Time Rekneskapslag

Trond Egil Sunde
Landbruksrådgiver
Gjør comeback 1. juni
Alder: 49
Bosted: Nærbø
Utdanning og erfaring: Adjunktutdanning fra UIS + lederutdanning fra BI. Sertifisert bedriftsrådgiver.
Hadde tilsvarende jobb i Klepp Sparebank for fem år siden. 20 års erfaring fra gard med melk, svin, gulrot og potet. Mange år som avløser...

Givende å være medmenneske
–Hvordan blir det å gi seg, Magne?
Vemodig. Jeg vil helt sikkert savne både kundene og jobben. På mange garder har jeg fått oppleve både ett og to generasjonsskifter og sånn fått være tett på utviklingen.

–Kan du nevne noen gode minner fra jobben?
Bønder er fantastiske kunder å jobbe med. Mange minner er knyttet til plutselige livskriser eller problemer med drift. Det har vært spesielt givende å være medmenneske, kunne bidra med løsninger og økonomisk hjelp i vanskelige perioder.

- Hva skal du drive med som pensjonist?
Jeg skal bruke mer tid på aktiviteter, familien og hytta på Ogna. Kona frykter det kan bli lange dager å ha meg hjemme. Hun ser seg om etter en deltidsjobb. Om noen har behov for ekstrahjelp, ta kontakt.

–Har oppgavene og kundene forandret seg siste 20 år?
Forbausende lite! Kanskje et signal om at det er på tide å gi seg...?

–Har du noen råd til Trond Egil som overtar etter deg?
Jeg har jobbet med Trond Egil tidligere og vet at råd er helt unødvendige, sier Magne Moi.

Gleder meg til å finne gode løsninger for bonden
–Trond Egil, hvorfor hadde du lyst på jobben som landbruksrådgiver?
Jeg trivdes veldig godt i stillingen som landbruksrådgiver i Klepp Sparebank. Det er motiverende å lage gode løsninger slik at bonden kan konsentrere seg om produksjonen sin. 

–Hva kan du bidra med som landbruksrådgiver?
Et ærlig stykke arbeid, der målet er å gjøre bonden fornøyd. Gleder meg til å komme "back in business". Å ha erfaring fra samme stilling i Klepp Sparebank, gjør at jeg husker handverket. Jeg skal være med å levere smidige og kortreiste banktjenester. Samtidig er jeg ydmyk for å ta over etter Magne, med en slik solid erfaring og kompetanse.

–Starter du jobben med en “programerklæring”? Hva kommer til å være viktig for deg helt fra starten?
Overta etter Magne på en god måte. Jeg har ambisjoner om å gjøre en like god jobb som ham. Da vil jeg være fornøyd. Klepp Sparebank brukte et ordtak som heter "Det æ jabbnå så dræge". Det mener jeg kjennetegner både en dugende bank og en dugende bonde. I disse Korona-tider er langsiktig arbeid med vekt på relasjoner og trygghet viktig. Her mener jeg lokalbanken, som kjenner bonden og lokalmiljøet, har en viktig posisjon. 

–Hva ser du mest fram til i den nye jobben?
Å bli kjent med mange nye folk. Jeg gleder meg til å komme inn i et godt arbeidsmiljø der fokuset er å finne gode løsninger for bonden, sier Trond Egil Sunde.