Erga gard
Bård Egil Erga overtok gården i 1998.
Den er på 300 daa hvorav 270 daa er fulldyrka. De leier i tillegg 400 daa dyrka jord og 180 daa utmark.
Melkeproduksjon i samdrift med 550 tonn kvote.
Bygde nytt løsdriftsfjøs i 2007. I 2013 ble det satt opp nytt hønsehus med kapasitet til full konsesjon på egg.
Året etter ble det satt opp 2 plansiloer og i 2015 kom det opp oksefjøs med plass til ca 75 storfe.
I 2017 ble kårbolig gjort om til vandrehjem. Vandrehjemmet ble tatt i bruk for ett år siden. Dette har gått over all forventning og er veldig bra egnet både for firma og turister. Utleie går via airbnb og fungerer veldig bra. Akkurat nå er det et firma som leier hele vandrehjemmet frem til sommeren.
Siste investering var lysemaskin for egg. Nå kan de levere ut kvalitetssikra egg til restauranter, hotell og butikker. De har allerede sikra seg faste avtaler om levering. Faste bestillinger gir lønnsomt samarbeid.

Fra eggutsalg til gårdsbutikk
Marianne og Bård Egil har drevet med utsalg av egg fra egen produksjon siden januar 2013,  da de startet med eggproduksjon.
I 2015 begynte Marianne å ta inn poteter, gulrot, agurk, tomater og andre grønnsaker og har hadde en fin omsetning. Det økte på og planer om gårdsbutikk dukket opp.
Sent på høsten i 2016 ble det åpning av ny flott gardsbutikk.
Starten gikk over alle forventninger. Butikken er ett påbygg til hønshuset og viser bra fra veien når du kjører forbi.
God markedsføring, gjennomført butikk med bra utvalg, egen facebookside og fornøyde kunder som kommer igjen gjer at resultatet blir bra.
Her finner du alt fra egg fra gårdens høns til gaveartikler og grønnsaker produsert i lokalmiljøet.
Kundene kommer fra Stavanger til Sokndal.
Bra utvalg og satser mer og mer på kjøtt fra egen produksjon men har og faste avtaler med leverandører.
Faste bestillinger gir lønnsomt samarbeid. Marianne nevner at Angus burger, nuggets og bacon er populære produkt. 
Dessuten er Marianne over gjennomsnittet glad i høner og det viser igjen i lokalet.
Her finner en høner i ulike varianter. Gårdsbutikken er med på å bidra positivt til økonomien på gården.

Hvilke tanker har dere vedr fremtiden til jærsk landbruk?
Landbruket er alltid i utvikling.
Vi vet aldri hva som kommer av nyheter og krav. Skal en være bonde må en alltid være beredt til raske omstillinger og investeringer.
Landbruk vil det i all framtid være på Jæren, ogg produksjonen vil være der hvor det er gjort investeringer.

Hvordan har samarbeidet med banken vært?
Lokalbanken, først Klepp - så Jæren Sparebank, har alltid vært enkel å diskutere med, når vi har kommet med nye tanker om investeringer o.l.
Er vel ikke ferdig med å investere enda…
Vi føler vi har en trygg og god bank i ryggen. Uten Jæren Sparebank hadde vi aldri klart å bygge ut det vi har gjort..

Både Marianne og Bård Egil er heimekjære. Dei føler ikkje at bondeyrket er ensomt.  
Folk kommer innom i butikken, er besøkende i vandrehjemmet og dørene er alltid åpne i heimen.
Dessuten er de engasjerte i organisasjonsliv og det sønnen, Birk, er med i.
Marianne og Bård Egil har fremdeles gnisten for videreutvikling  og nye ideer kommer stadig.
Dette er bønder som tør å tenke nytt og har  bygd opp en gård med flere bein å stå på. Dessuten skaper de arbeidsplasser. 
Når en spør om de hadde gjort det samme igjen er svaret JA. Motivasjonen bak alt de har bygd opp sammen er GLEDEN AV Å SKAPE OG LYKKAST.

Takk for drøsen Marianne og Bård Egil - og takk for at dere delte deres erfaringer.
Vi heier på lokale bønder og ønsker dere lykke til med  gårdsbutikken, drifta samt nye prosjekt.