Kristian er pendler og kombinerer jobben som rådgiver i et datafirma i Oslo, med et liv som bonde på Flå i Buskerud. Det er også på Flå de viktige beslutningene blir tatt – ofte over en kaffekopp i lokalbanken som er en del av Eika Alliansen. 

- Den lokale tilhørigheten til banken er uvurderlig

- Jeg overtok gården i 2010. Da var det viktig for meg å ha noen å snakke med rundt økonomien, forteller Kristian Akervold som mener den lokale tilhørigheten til banken er uvurderlig.

- Jeg har vært kunde hos lokalbanken så lenge jeg kan huske. Banken har på en måte alltid vært der.

Stikker innom minst en gang i måneden

Når banken ligger kun 10 minutter hjemmefra, er det både lettvint og praktisk å stikke innom. Jevnlig kontakt med banken skaper trygghet, og det er helt nødvendig når viktige beslutninger skal tas.

- De som jobber i banken kjenner meg. Jeg føler de har en større forståelse av livet mitt, og kan gi meg råd basert på helheten, sier den hjemvendte bonden.


Enten jeg skal spare eller låne, så stoler jeg mer på dem jeg kan ta en kaffekopp med. - Kristian Akervold  

- Hva vet en i Oslo egentlig om mitt liv?

Kristian Akervold benytter landbrukskreditt i lokalbanken og er opptatt av å skille mellom privat økonomi og det som er knyttet til gården.

- Banken gir meg veiledning for en ryddig økonomi. De gir meg råd, og jeg stoler på dem. De vet hvor jeg kommer fra og hvor jeg hører hjemme.

- Jeg kunne aldri hatt den samme tilliten til en eller annen kundebehandler på et kontor i Oslo. Hva vet vel han om livet mitt? smiler kornbonden og skogeieren.

Kontakt oss for en kaffeprat.