1. Gjør god research. Bruk litt tid på å finne ut hvor du vil bo og hvilke behov du har.

2. Tenk langsiktig. Ofte endres livssituasjonen seg i løpet av få år som også gjør at behovet endrer seg. Mange glemmer at det kommer omkostninger både ved å selge og kjøpe bolig, derfor bør man velge noe man kan ha over tid slik at man slipper disse utgiftene.

3. Møt opp på visning og ta deg god tid. Om man er usikker på boligen er den rette, kan man likevel sette seg opp på interesselisten. På denne måten får man innblikk i hvordan en budrunde foregår og ikke minst man får vite hva boligen blir solgt for. Man vil da kunne danne seg et bilde av markedet, samt være godt rustet til den dagen en velger å by selv.

4. Les prospekt nøye, spesielt tilstandsrapport fra takstmann. Ofte kan det være ting med boligen man ikke oppdager på visning, men som takstmann påpeker og som kan bli en kostnad med tiden.

5. Snakk med banken din ang finansieringsbevis før du går på visning. Da er du klar til å by når den rette boligen dukker opp, og du slipper å gå glipp av drømmehjemmet fordi du ikke var klar til å delta i budrunden.